Pénzmosás megelőzése |
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korábbi hírek

Munkahelyi esélyegyenlőség elősegítése

A kitüntetés célja, hogy kiemeljük azon munkáltatók jó gyakorlatait, akik figyelmet fordítanak a munkahelyi esélyegyenlőség elősegítésére, a hátrányos helyzetű csoportok védelmére.

Részletek

Pályázat: 34 milliárd Ft ipari területekre, ipari parkokra, inkubátorházakra

A befektetési környezet infrastrukturális fejlesztése, gáz, ivóvíz, közlekedési infrastruktúra, csapadékvíz, szennyvíz, tűzivíz, elektromos áram, szélessávú internet, emelt szintű szolgáltatások,...

Részletek

342 milliárd forint környezetvédelemre, vízkezelésre, energetikára

Önkormányzatoknak szennyvízelvezetésre és tisztításra 188 milliárd forint;  vállalkozások, nonprofit szervezetek, közintézmények pályázhatnak megújuló energiaforrások hasznosítására (24 mrd Ft) ...

Részletek

Újabb 214 milliárd forint környezetvédelemre

2007.11.06

A környezeti kockázatok mérséklése, az egészséges életfeltételek megteremtése napjaink legsürgetőbb feladatai közé tartozik. Az új környezetvédelmi pályázati csomag ezen problémák megoldására nyújt lehetőséget. A november 6-án meghirdetett 32 pályázat 214 milliárd forint értékben támogatja környezetvédelmi beruházások megvalósítását.

Részletek

Szálláshelyfejlesztés a régiókban

2007.11.09.

Az október elején meghirdetésre került turisztikai attrakció-fejlesztési pályázatokat követően most megnyílik a lehetőség arra, hogy magas színvonalú szálláshelyek valósuljanak meg uniós támogatással. E két területen mintegy 85 milliárd forint áll rendelkezésre a fejlesztésekre.

Részletek

Pályázatok Hitelintézeteknek és pénzügyi vállalkozásoknak

2007. November 09.

Az Új Magyarország Vállalkozói Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség olyan hitelintézetek, vagy tulajdonukban lévő pénzügyi vállalkozások pályázatait várja, amelyek részt szeretnének venni visszatérítendő mikrohitelek közvetítésében. A nyertes pályázók uniós forrásból, kedvező üzleti feltételekkel rendelkező, többször felhasználható kerethez jutnak, amit mikrovállalkozások hitelezésére használhatnak fel.

Részletek

Előzetes regisztráció a TIOP 2.1.2 „Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése” című pályá

2007. November 12.

 A TIOP 2.1.2 „Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése” című pályázat 2007. október 30-án került meghirdetésre. Az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet Strukturális Alapok Programiroda - mint az Új Magyarország Fejlesztési Terv közreműködő szervezete – 2007. december második hetében pályázói információs napokat szervez a fent említett pályázathoz kapcsolódóan.

Részletek

Korszerű tömegközlekedés a régiókban

2007. November 13.

A városok gyors, biztonságos tömegközlekedésének, a színvonalas utas-kiszolgálás feltételeinek megteremtését támogatják a régiók ma megjelent pályázati lehetőségei. Mintegy 12 milliárd forint uniós társfinanszírozás segítségével indulhatnak el közösségi-közlekedésfejlesztési beruházások a közeljövőben.

Részletek

Tájékoztató az uniós források ügyében indított szabálytalansági vizsgálatokról

2007. November 14.

Az elmúlt hetekben számos alaptalan vád hangzott el az uniós támogatások felhasználásával kapcsolatban. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ezért összegezte azokat az intézkedéseket, amelyeket a források szabályos felhasználása érdekében tett.

Részletek

Rövidesen megkezdődhet a Közép-Magyarországi Régió első körben nyertes közoktatási intézményeinek felújítása

2007. November 14.

Összesen 14 közoktatási intézmény korszerűsítése indulhat el első lépcsőben rövidesen a Közép-Magyarországi Régióban. A 2,4 milliárd forint értékben támogatott pályázatok az ÚMFT regionális programjainak első nyertesei.

Részletek

„Nem mondunk le senkiről” – Új Magyarország Felzárkóztatási Program

2007. November 19.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter 2007. november 19-én konzultációt tartott a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség képviselőivel az Új Magyarország Felzárkóztatási Programról. A találkozón részt vett továbbá a négy éritett regionális fejlesztési tanács elnöke, a hét önkormányzati szövetség képviselője, valamint a 33 kistérségből érkező óvodás, akik színes rajzaikkal illusztrálták a jövőre vonatkozó álmaikat.

Részletek

Megjelenik az "Alternatív munkaerő-piaci programok" című, TÁMOP 1.4.1/07/1 jelű pályázat

2007. November 22.

A pályázat célja, hogy elősegítse a hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek tartós munkába állását, munkahelyi és társadalmi beilleszkedését, valamint az egyéni adottságokra és szükségletekre épülő programon keresztül a foglalkoztatottsági szint emelkedését biztosítsa. A konstrukció lehetővé teszi, hogy a megvalósuló projektek keretében az alacsony iskolai végzettségű részvevők államilag elismert szakképesítést szerezhessenek, a munkaadók motiváltabbá váljanak a hátrányos helyzetű emberek tartós alkalmazására és a hátrányos helyzetű részvevők munkaerő-piaci integrációja - elhelyezkedése, beilleszkedése és bennmaradása - megvalósulhasson.

Részletek

Svájci Hozzájárulás

2007. November 22.

 Lezárultak az egyeztetések a Svájci Hozzájárulásról – a két ország közötti Keretmegállapodás aláírására várhatóan 2007. november végén kerülhet sor .

Részletek

Felhívás közbeszerzési tudnivalókról

2008. Január 11.

 Tisztelt Pályázók! Mint bizonyára minden pályázó számára ismeretes, az ÚMFT keretein belül megvalósuló programok esetében is a kedvezményezettek felelőssége a projektek megvalósítása érdekében megjelentetett közbeszerzési eljárások törvényes lebonyolítása.

Részletek

Uniós pénzfelhasználásban Magyarország az élen

2008. Január 18.

 Első helyen állunk az uniós pénzek felhasználásában az újonnan csatlakozott 12 tagállam között, és egyelőre nem származott semmilyen veszteségünk abból, hogy az EU az új költségvetési időszakra háromról két évre rövidítette a megítélt támogatások felhasználási határidejét.

Részletek

Műszaki leírás a TIOP 2.1.2. és 2.1.3. pályázati kiírásokkal kapcsolatban

2008. Január 21.

 Műszaki leírás a TIOP 2.1.2. és 2.1.3. pályázati kiírások építési tevékenységeire tervezhető maximum bruttó 250.000,-Ft/m2 összeg tartalmáról

Részletek

Előzetes regisztráció a TIOP 2.2.7 „Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” című pályázat tájékoztató rende

2008. Január 21.

 A TIOP 2.2.7 „Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban" című pályázat 2007. december 20-án meghirdetésre került. Az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet Strukturális Alapok Programiroda, mint közreműködő szervezet 2008. január 30-án, pályázói információs napot szervez a fent említett pályázathoz kapcsolódóan.

Részletek

Megjelent a TÁMOP 5.3.2/08/1 jelű kiemelt projekt

2008. Január 21.

 Megjelent a TÁMOP 5.3.2/08/1 jelű, a "A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának szakmai és módszertani megalapozása" című kiemelt projekt tervezési dokumentációja.

Részletek