Pénzmosás megelőzése |
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korábbi hírek

Pályázatok Hitelintézeteknek és pénzügyi vállalkozásoknak

2007. November 09.

Az Új Magyarország Vállalkozói Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség olyan hitelintézetek, vagy tulajdonukban lévő pénzügyi vállalkozások pályázatait várja, amelyek részt szeretnének venni visszatérítendő mikrohitelek közvetítésében. A nyertes pályázók uniós forrásból, kedvező üzleti feltételekkel rendelkező, többször felhasználható kerethez jutnak, amit mikrovállalkozások hitelezésére használhatnak fel.

A Program másik fontos eleme a portfóliógarancia nyújtása. Erre ugyanaz a pénzügyi közvetítői kör pályázhat. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség olyan bankokat választ ki, amelyeket speciális, a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára kialakított hitelkosár összeállítására ösztönöz úgy, hogy az így kihelyezett hitelekre garanciát vállal. Tehát a nyertes pályázók az általuk folyósított kölcsönök biztosítékaként igénybe vehetik a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. kezességvállalását, amelynek forrását az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásban biztosít.

A kiírásokra 2007. november 7-től egészen 2009. október 16-ig lehet pályázni a rendelkezésre álló keret erejéig. A pályázatok elbírálása folyamatos és az előre meghatározott értékelési szempontok szerint történik. A pályázatok elkészítéséhez szükséges valamennyi információ és dokumentáció megtalálható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Megjelenés dátuma: 2007-11-09

Lejárat dátuma: 2008-01-01

Forrás: NFU